sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Tohmajärvi RN 2.5.2015 ja SUOMEN UUSI MUOTOVALIO

Eilen lähdimme taas kohti uusia koitoksia. Ja kylläpä muuten ärsytti. Aamulla oli huono olo ja vettä satoi, mistä johtuen piti ottaa särkylääkekin mennessä, kun ajaessa meinasi ruveta päätä särkemään. Kehä oli ahtaassa liikuntasalissa ja jouduimme kaukaa kävelemään. Otimme mukaan vain kangashäkin, jonka Ada hajotti hötkytessään häkissä, kun Aslakin kanssa odottelin kehään menoa. 


No joo. Eli siis hyvin alkoi. Aslakin kanssa odotellessa pari kertaa ärhenteli toisille, mutta muuten sain vältettyä kontaktin ottamista muihin. Kehäsihteeri pyysi meitä odottamaan vuoroamme kehän laidalle, jossa pidimme Aslakin kanssa pienen vakavan keskustelutuokion, että pysytään rauhallisena ja toisille ei ärhennellä.

Aslakin kanssa kaikki meni kuitenkin ihan hyvin. Tuomari ei paljoa juoksuttanut, vain edestakaiset liikkeet katsoi. Mutta muuten olikin todella tarkka. Mittasi Aslakin ja totesi Aslakin olevan keskikokoa hieman pienempi uros (62 cm). Hampaat sai katsoa rauhassa, mutta kun tuomari rupesi kallon kokoa mittailemaan, rupesi Aslak murisemaan. Tarkkaan tuomari myös karvalaadun tutki ja tunnusteli muutenkin tarkkaan. 


Arvostelu oli todella hyvä:
Tuomari Marjatta Pylvänäinen-Suorsa:
"Keskikokoa hieman pienempi, keskivahva luusto, oikeapiirteinen pää, hyvät tanakat korvat, kevyt kuono, erinomainen ylälinja, hyvä häntä, kokoon nähden riittävä rungon syvyys, selvästi nouseva alalinja, hyvin kulmautuneet keskivahvat raajat, hyvät liikkeet, hyvä karvanlaatu."
PAKKASUKON GOLDEN BEAST EH NUK1


Ja kiireellä koira vaihtamaan, kun oli vain yksi koira Aslakin ja Adan välissä. Ada oli taas hirmuinen hötkyyjä. Aslakilla oli käytössä nakit, mutta Adalle vaihdoin vähemmän maistuvat herkut, jotta ei hötkyilisi mm. hampaita katsottaessa. Niinpä niin... Seisoi kyllä suhteellisen hyvin, mutta tuomarin tutkiessa ei malttanut seisoa paikallaan ja hampaatkin tuomari sai hätäseen katsottua. Adaa tuomari juoksutti enemmän kuin Aslakia. 


Tuomari antoi Adalle ERI:n. Menimme sivummalle odottamaan, kun toista AVO luokan narttua arvosteltiin. Istuin penkille ja siinä Adalle jutustelin ja mielessä toistelin, että "anna EH, anna EH"... Ja niinhän se toinen EH:n sai! Eli Ada oli luokkavoittaja! Sijoitukset sanottuaan kysyin kehäsihteeriltä, että olikos tämä nyt tässä. Kehäsihteeri meni kysymään tuomarilta ja tuomari totesi, että SA:n saa myös! Siinä vaiheessa oli jäljellä enää valioluokan narttu, joten oli selvää, että oli lopputulos mikä tahansa, Ada saisi SERTin ja Adasta tulisi vihdoinkin Suomen muotovalio! 

Ja niinhän siinä kävi, että Ada oli PN2 ja sai viimeisen SERTin ja valioitui loistavalla arvostelulla!


Tuomari Marjatta Pylvänäinen-Suorsa:
"Hyvän kokoinen, vankka rakenteinen narttu, selvä sukupuolileima, hyvä leveä kalloinen pää, hyvän kokoiset leveä asentoiset korvat, hyvät silmät, hyvä ylälinja ja häntä, hyvä rungon syvyys ja pituus, riittävästi laskeva selkälinja, hyvä alalinja, vahvat leveät reidet, riittävät etu- ja takakulmat, erinomaiset etu- ja takaliikkeet, riittävän tehokas sivuaskel, hyvä karvanlaatu."
JÄÄPUIKON ADA ERI AVK1 SA PN2 SERT FI MVA


Kotona pojat saivat nautiskella luita tarhassa ja Ada pääsi sisään hemmoteltavaksi. Adasta otettiin valioitumiskuvat ja sai maksalaatikkokakkua. Ada on niin hieno. <3 Tätä hetkeä ollaan odotettu kovasti ja nyt se vihdoinkin tuli. Pari näyttelyä olisi vielä edessä. Ainakin Varkauteen mennään, Lieksaa vielä mietitään (ilmoittauduttu on) ja todennäköisesti Joensuuhun ilmoitetaan elokuulle KV-näyttelyyn. Sitten saa neiti jäädä kasvamaan ja katsotaan, mitä suunnitellaan neidin kohdalle jatkossa. 


Kasvattajan terveiset: 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti